tårtan

Skrivet 2012-02-16 Klockan 19:52:32

tjoho!

what a day! alltså en bra dag! for iväg å plugga, vi va ändå ganska duktiga å fick en hel del gjort, käkade lunch å hade en hemysig dag trots plugg!

man kan bara konstatera att i det hellman/hanssonska hushålet lever två individer med vad som förmodas vara begynnande demenssjukdom. vet inte om de sitter i de ventrolaterala delarna eller orbitofrontalt, är rätt säker att det inte är frontallobsdemens, även om de svärs en hel del. förvirringen är iaf total och konsekvenserna av minnessvårigheterna visade sig idag när det skulle bjudas på middag. vi skulle göra tacos, först. men efter som vi igår när vi var å handlade till detta tillfälle tydligen glömt köpa grejjer blev det inget av tacosen. det skulle bli en köttfärspaj. men pajen ändrades till korv, som saknade tillbehör, som återgick till en köttfärsrätt, med spagetti. kul att den som skulle bjudas är kock till yrket, man får ju skämmas!

grabbarna rekade kylen å konstaterade att ska vi palla helgen bör de handlas. så de for iväg, och detta välkommnas med öppna armar, var ju faktiskt på affären igår.. ;P

bakade bröd igår. mixtrade lite med receptet, men de vart najs mackor ändå. bjussar på d en aning manipulerade receptet.

Evas basilikarutor, med eller utan basilika


Ugn: 225

50 g jäst

50 g smör/margarin

5 dl mjölk

2 tsk salt

1 msk brödsirap

(en msk torkad basilika)

(6 st hackade marinerade soltorkade tomater)

2 dl havregryn

10-11 dl vetemjöl

Pensling: Smör ev. torkad basilika

 

1. Smula jäst, smält matfettet och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt, höll över den smulade jästen och det ska lösa upp sig.

 

2.Tillsätt salt, sirap, (basilika, tomater) och havregryn, 9 dl mjöl. Arbeta och tillsätt mer mjöl eftersom till degen blir smidig.

 

3.Jäs 30 minuter under duk.

 

4.Stjälp upp och arbeta degen smidig.

 

5.Lägg degen på ett bakplåtspapper i en långpanna, ”plutta” ut med mjölad hand. Skär i 24 rutor. Jäs ytterligare 20 minuter under duk.

 

6.Pensla med smält matfett och jäs ytterligare 10 minuter.

 

7.Grädda i mitten av ugnen, 12-15 minuter.

 

8.Låt bröden kallna på galler under duk!

 

aAnnars va de längesen man såg Tårtan, en gamal klassiker =P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se