sverige är ett avlångt land

Skrivet 2012-07-06 Klockan 13:55:19

tjenamossss! 
 
Tant är hemma åter installerad i norrbotten igen. vart en roadtrip i vårt avlånga land. men den nya kärran saknade tydligen, eller hade men ej fungerande ac, så vi kom bara till mitten på vårt avlånga land. va sugna på utomlandsresa men me detta non-stop regnande så hade priserna på sistaminutenresorna skjutit i höjden så vi skrotade planerna. resans första etapp gick till umeå där vi hälsade på släktingar å shopppade å hade allmänt trevligt. 
 
 
Fortsatte sedan till sollefteå å hälsade på hos kära farmor. god middag och trevligt sällskap. vart bara en natt där inan vi sedan styrde bilen mot sandybay. 
 
eftersom vi var (och fortfarande har) semester såsade vi på utan stress. besökte även murberget i härnösand där mina släktingar fixat å donat och även bott. länsmuseet startades av min gamelfarfar så vi passade på att besöka prästgården som är deras gamla hem. där farsan spenderade delar av sin barndoms sommrar. väldigt trevligt att gå runt där å ta del av sin historia =) man har hört mycket historier genom åren och det känns fint att ha anknytning till dedär stället. det är även från personerna som levde där , framförallt min gamelfarmor wendela som jag har starkt misstänker är anldedningen till mina små fötter =) 
 
resan gick sedan vidare till sandviken. fantastiskt trevligt att komma tillbaka, å fy fan vilka fina vänner vi har. träffat nästan alla och hnnit umgås med familjen. han även med en utekväll. har ju funderat om stället i stan går runt då vi flyttat, men det verkar finnas andar som håller krogrörelsen igång. =) 
så ska en pizza se ut! 
 
sen hade vi fullt upp, man e ju alldrig så stressad som under semestern. men vi han me en massa å hade viken som lite utgångsläge . vart en dag på orsa björnpark, det var "nån" som skulle reka inför björnjakten, en heldag i dalarna å han även spendera lite pengar på lager 157. inte varje dag nåmer. 
 
isbjörnen va helt klart coolast. men jag fastnade även för de teknade bilderna som fanns vid varje djur =)
 
sen vart det en heldag på grönan också! med bästa barndomspolarn å hennes kille. man blev som 14 på nytt. åkte popexpress å käka sockervadd tills man mådde dåligt. inte så tuff nåmer heller då man i kön till karusellen har starka takar om döden... men fan så skojj när de väl drar igång! skräckblandad förtjusning!  en suvverän dag som jag kommer leva länge på! helt underbart! 
att man ens funderar på om man ska ha åkband eller inte är ju löjligt! klart att man ska ha åkband. inget snack! 
en kanonsemester helt enkelt. men vi vart less å åka bil så igår , som var den finaste dagen på hela året, tog vi kärran å for hem till luleå. utan ac. vart nån form av bastubil, men nu e vi hemma igen. och idag är det molningt. aja, e ju som de e . då får man va inne å bara njuta av att va hemma också =) hare font då, tjo 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se