gaaaaah

sen sist har jag vart på stan. pajjat datorn som fans på teliabutiken... förvånad? öh...nähe... fan så less =/

grattis

stort grattis till sandviken förästen, som firar 150 bast =)

paradiset

den förmodligen bästa dokumentär jag någonsin sett.


Hans och Kerstin Stralström sätter upp tapeten. Foto: Kristina Klein

Paradiset

Hans och Kerstin har varit gifta i 65 år. En dag bestämmer Hans mot Kerstins vilja att de ska ha en fondvägg i sommarstugan vid Torneälven. Oförmågan att enas om rätt färg och mönster har stoppat alla tidigare försök till renovering. Paradiset är en romantisk dokumentärkomedi av Jerzy Sladkowski.

Sändningstider: Paradiset
SVT2 Söndag 11 feb 2007 kl 20.00
SVT24 Onsdag 14 feb 2007 kl 20.00
SVT2 Torsdag 15 feb 2007 kl 16.20
SVT2 Lördag 17 feb 2007 kl 14.00

vet inte va de är men jag bara älskar denhär filmen. man blir varm i hjärtat på nåt vis. annars när det gäller tv är det väl mest elände. släng fram en ny säsong big brother eller nåt så man har nått att följa. kom även å täka på en gamal serie som jag såg när jag var liten... va nåt om nå krig...å nå familjer, inte helt ovanligt...men fasen skulle vilja ha tag i dendär serien... homefront =)

 
buffer buffer

god morgon gott folk!

har för mig att det är tisdag idag va... inte riktigt i form. inte min dator heller, som buffrar när jag ska lyssna på mjusik. trodde inte de kunde hända såhär 2012. tydligen. annars trodde jag de va mer en 90tals grejj eller nåt =)

planerna idag är att plugga. men känns som tankarna är på annat håll så har lite svårt med koncentrationen nu, aja, ska göra mitt bästa å lyssna så mycket jag kan iaf... anledningen till youtubandet såhär på morgonkvisten va ju att radio rix är ena riktiga låtmarodörer. de försör ju låtarna! noll variation. men tycker att morgonzoo kan va skojj ibland men f*n man kan ju inte lyssna på adele hela dagarna!!!

annars då, inget nytt under solen! har inte sett solen sen i höstas heller så.. på tv hotar dom me nån iskyla...eller kanske de va ryss-kylan... kallt är det iaf. tur man har nya långjaligar!  så läget är stabilt i norr.... väldigt väldigt lång tid kvar tills man kan plocka fram skinpajjen och jumpaskor me andra ord! på tal om skinpajj, såg ja en asball sådan i valbo i julas... ny för säsongen... fan att jag inte köpte den då. här uppe kan man inte se en tillstymmelse till vårkläder i affärerna nu iaf... de ända som finns att köpa är så- kallade bäverfi**or!. kanske får satsa på en sån iställe rå...iallafall så länge. har upptäckt ett litet fenomen här uppe, där dessa huvudbonader är inblandade. infödingarna, de har dem när de kör skoter, grillar, på söndagar, å liknande. inflyttade, (utom jag) har de gärna på sig inomhus på resturanger och i skolan! så ett säkert sätt att identifiera en sörlännin på stan e helt enkelt att spana efter mössan =P

järnkrok å grabbarna leder ligan... tills vidare. får väl se hur de sköter sig fortsärrningsvis. man ska väl inte vara kaxig än...


hörs sen då. tjo


terroriserad

varför blir jag terroriserad av transportstyrelsen och jihovas vittnen i sandviken. den förstnämnda skickar massvis me brev å de sistnämnda kan visst inte få nog av att ringa mig. varför just jag? haha snälla, låt mig vara ifred. gåller ovansående organisationer! å jag menar, snälla! =)

umeå

hej!

en helg som gick snabbt som ögat är förbi.en helg som pendlade mellan skratt och gråt. mest gråt men en trevlig middag me släkten som man inte ser alltför ofta numer var ändå super. trots allt elände fanns det ändå ljusglimtar. besökte umeås nattliv tillsammans me kusinerna så de va najs att se att umeås och se att umeås nattliv fortfarande levererar, så trotts allt tragiskt var det  kul att träffa kusinerna. han även med ett besök på stan som resulterade i ett par nya tygskor. sen slog de mig att de e f*n ett halvår tills man kan plocka fram dom när man bor här uppe... aja. =) denhär veckan är det att ta nya tag me skolan och ladda inför helgens skoterutflykt!


tråkigt utan bilder så idag har jag ritat en i paint! mest för utfyllnad men de händer ju iaf nåt, så tills jag har en ny telefon få de bli sånhär underhållnin ett tag framöver, hhahha, ganska basic, om man säger så ;P

denhär dagen har ägnats åt mycket intressant föreläsning, angående ätstörningar. Bjuder å ett citat från vår föreläsare Tove.

Det sorgliga är...

Ätstörningen påverkar hela individen på alla plan. den ockuperar. Även om det går bra och livet återvänder, kommer aldrig åren tillbaka. Ungdomsåren. Det är sorgligt att upptäcka för den drabbade och de som står brevid. Ju tidigare omgivningen reagerar och hjälpen sätts in desto större chans att minimera skadorna. Var rädd om dig och bry er om varandra!

off we go

hej!

ja men då sticker vidå... snart

ove

hello!

ibland känner jag mig verkligen som Ove sundberg. idag är en sån dag.

imån far vi till umä. tidigt. har lite dåliga vibbar sen jag va där sist å inte höll på ta mig hem, hoppas bilen går imån... hoppas de e nå bra på tv ikväll. blir tidigt .. synd att jag missat uustiset, finns inget bättre än å somna i soffan då... =P

hoho

I´m dead!

skolan har knäckt mig helt enkelt. åter: Imorgon =P

otaggad

hoho!

taggad? öh, nej. tagga till å sluta fjata? öh, nej
idag lär de bli en dag på halvfart.. ska till skolan, men de e så rörigt så vet icke vart som gäller, eller vart ja ska för den delen heller. får hoppas att nån har koll. de brukar lösa sig..

va på allstar å käkame klassen igår. så himla najs att umgås utanför skolans väggar, de blir inte samma som i skolan... idag e d torsdag iaf, ledigt imån, om jag tolkat schemat rätt, sen blir de en sväng till umä på lördag. de va länge sen man va dit nu, ett år sen tror ja... så de e ju på tiden. =)

å rackarns va tråkigt de blir utan bilder här. borde styra upp de. se you!

akut förvirring

hej jag heter hanna å jag tappar bort allt jag äger och har. idag: bankomatkort. igår: vantar senare idag: vantar... hopplöst fall. telefonen och hemnycklar har jag kvar.än så länge.men man e ju ruskigt bortgjord ibland. kortet återfann jag i min egen tröjficka. =) ska ut å käka me klassen ikväll, känner att jag e uppstressad typ...farligt läge då.. lika bra att jag ger alla ägodelar till min" personliga assistent." borde förmodligen åka färdtjänst hem .... om jag överhuvidtaget ens vet vart jag bor. klev av bussen på fel ställe och hittar bara hem fr¨ån ena hållet. så vimsade runt på stengatan en sväng efter skolan. ska be nån av mina kära klasskompisar att göra en demensutredning på mej ! tjo

äntligen hemma

ja, har kollat lite på äntligen hemma. å i helvete jag skulle släppa lös lulu carter i mitt hem. även om de skulle behövas en homestyling.. men på inidka kan jag gå alldeles själv....om jag skulle vilja ! =P

en sån dag

hellohello!

en sån da, en sån helda. helda på skolan... segt som fasen, suttit på föreläsning 8-16, typ. lite rasrer, mycket oinspirerande. endel sov, endel flamsade =P vart endel skratt å flum när man inser att man e nära gränsen att flippa ur då de ibland e ruskigt svårt med koncentrationen. man kanske skulle haft sig ett gäng concerta för att kunna koncentrera sig. nej skämt åsido, men när man läser psykiatri är det så att man blir lite misstänksam ibland. som me medecin, man har ju f*n allt man läser om.

här sitter jag, ombytt  klar å påväg att krypa i säng. när jag slänger ett öga på klockan å konstaterar att den e fem minuter i 6....kanske inte dax att gå å lägga sig än, haha fattar d inte men de känns som jag vart hemma skitlänge. vart nå fel här, får ta å hålla mig vaken ett par timmar till. skulle åka skidor men de e skitkallt så ställde in de. eller sköt på d. tills på torsdag.

när nu ska jag göra nåannat. hejhopp

mjuffs

hej!

ganska trött. fruktansvärt trött om jag käner efter, kaffe, kaffe, hur ska detta annars gå? får man inte krypa ner, bara lite till? NEJ! de går absolu inte. avslutade gårdaen m en tacomidda i trevligt sällskap! de va super , seva d bara fara å handla å skynda sig hem å såva. planen var skidåkning, men efter en tacomidda...öh, näe. idag ist, om de inte e så kallt! igår kväll trodde jag att jag skulle frysa ihjäl å dö. sen har vantarna försvunnit också. igen. börjar bli tomt i vantlådan nu,har jag tur kanske jag kan samla ihop ett omaka par tills idag... suck... hej så länge

sandvikenmål

liten ordlista!

Villdö- Vill du

Vånte- Var det inte

Äntä -Är det inte

Skäntö Skäntja -Skall du inte, Skall jag inte

Höllö- Hör du inte -i l sätts tungan bak i gommen

Villintö -Vill du inte

Döö -Du- i ö öppna munnen mer

Va nuula Menuula- Vad nu då , Men nu då- i u förs hakan fram

Int faan vill ja dä -Inte fan vill jag det

Fåntja Håntja- Får jag inte, Har jag inte

Blintä Blii- Blir det inte, Blir

Oppalär -Uppe där

Vanånstantj -Var någonstans- tj som i skön

Vadålå- Vad då då

Ällehula- Eller hur då

Va ska duula -Var skall du (någonstans)

Int vetjá- Inte vet jag

Vasäjjelö- Vad säger du

Göörbra -Mycket bra

Ja bryntmä -Jag bryr mig inte

Vem brytje -Vem bryr sig

Skävi -Skall vi

Ble´vä -Blev det

Ble´vintä- Blev det inte

Dööna -Dåna

Du skull hasätt -Du skulle ha sätt

Men duula- Men du då

Åkmä- Åk med

Båttalär Däbåtta -Borta där, där borta -tt tungan i gommen

Ja visstintä -Jag visste inte

Breve- Bredvid

Sluta trökanula- Sluta att tråka nu då

utåkuta- Ut och spring

Slängutna/utan -Släng ut henne/honom

Vafföntäla- Varför inte det då

Intnuällä- Inte nu heller

Kåm nöla- Kom nu då

Ja hannint fattna/fattan -Jag hann inte ifatt henne/honom

Följmäna/mäan- Följ med henne/honom

Ja hönt valö säjer -Jag har inte vad du säger

Va älä mä lä- Hur är det med dig

Guu va trökit -Gud vad tråkigt

Djickent- Det gick inte

Javånte -Ja var det inte

Dä gånt -Det går inte

Halu fått nålå- Har du fått något

Tjöföbi- Kör förbi

Dähönthit- Det hör inte hit

Vajölö -Vad gör du

Ringint hit älä -Ring inte hit heller

Jölä dulå- Gör det du då

De äffö tröket -Det är för tråkigt

Vant anmä -Var han inte med

Däjönt nå -Det gör inte något

Du skänt tro pån- Du skall inte tro på honom


Jönt påäng gång -Gör det inte på en gång

Läggdänti- Lägg dig inte i

Anäntinna -Han är inte inne

Feckint- Fick inte

Dönditan- Slå dit den

Tainulå -Ta i nu då

Fåja jaå -Får jag också

Du ålå vettu - Du också vet du

det som saknas är väl igentligen snökluva! trodde alla visste va de va men fick förvånade blickar häromdan när jag förklarade hur jag körde över en snökluva me skotern... vafasen, trodde de va allmänt känt va en snökluva va! =) tydligen inte tjo

kryssning, någon?

hittade en lite lustig sak när jag surfade runt...


men vad?

gomårrn!

men vad gör jag nu? hade lätt kunnat sova en halvtimme till å hunnit ändå. najs å inte stressa iaf.
helgen var fullspäckad, skoter, tjejfest, krogsväng, avslutades på max å kom hem ganska sent, eller kanske snarare tidigt. vaknade ändå vanlig tid dan efter så va rätt trött igår. men de e ju som bäst me söndagar som e helt oplanerade å man kan va hemma å göra va man vill. tydligen ville jag städa igår.

nu e d skolvecka som gäller. e så fruktansvärt otaggad som jag alldrig varit för, vet inte va de blivit me mej men jag vill bara vara ledig, ledig,ledig! nuförtiden... aja, bara att masa sig iväg å ta tag i dehär. längtar till fredag! ska väl längta vidare, hörs då. tjo

den alternativa lösningen

hej!

har precis kommit på en alternativ lösning till "problemet" me systempåsarna. att dom e försmå till sopor, kan duga till att bära matlådan i, men dom e fan svåra alltså, de samlas i lådan till ingen större nytta igentligen. dom e som engångs...på nå vis.
men nu har ja´re! de är faktiskt bra att ha på huvet när man gör inpackning i håret!! de är som en liten variant av större badmössa.. men passar klockrent å håret blir mjukt och lent! =) najs, nu slipper man kasta dom ! tjo

polarvargen

Moooorning!

Lördag 2 JAanuari. Hinner knappt vakna innan det smidits planer för dagen. mitt måste är storheden, lär dit en sväng å kolla läget, så att säga. måste inhandla endel flaskor hos en stor handlare med dryckesmonopol. utifall. det kan bli partajj ikväl! sen blir det att åka ut i buschen å grilla kåv! (skånskt uttal) åka lite skoter å vara utomhus, de e najs!

Gårdagens  revy va kul! va bättre sist ja såg den men de va ändå klockren fredagsunderhållning. antons farsa är hursomhellst en idol! störtskön. sen vart det att åka hem å de blev som inte så mycke mera gjort.

Vaknar upp med "Polarvargen" snurrandes i huvudet. finsk hårdrock, men rackarns va den låten har fastnat i min skalle nu. antargligen får jag tillbringa dagen tillsammans me den. gör ifs inget, den e najs =)

 

Fortsätning följer på dagen.. förhoppningsvis blir detta dagen då sosse-mustachen inser sina misstag å avgår. då kanske vi kan slippa se han i tvn framöver!!?? men han måste inse sitt misstag... ingen kommer ju nånsin ta han seriöst igen. om nån nu gjort de.. men en sosseledare som låter skattebetalarna pröjsa sina lägenheter å en kung som går på strippklubb...jäkla najs land vi lever i ändå!!?? =P

skull everkligen behöva tjacka ny mobil men e väl för snål? ingen som har en gamal avdankad iphone jag kan köpa? en ny är väl ingen ide när jag förmodligen kommer tappa/supa/slarva/glömma/kasta/mista/förlora/förbise/förlägga den....

tjo

 


trådrak

hello!

najs med fredag!
en hemma fredag dessutom. har vart hemma å pysslat hela dan, iaf fram tills nu. sytt på nya maskinen. kul! sen att trådrak = dyngrak är en helt annan sak. de e ibland trixigt med tryckta mönster... aja..bara gilla läget. de fick helt enkelt bli en blandning av att se ut som att den som sytt vart dyngrak åch att de vart trådrakt.. haha
fotöljen fick ny overall å litte kuddar fick en vårfräsch utsryrsel.

njuter av att vara hemma, kollar ut på snön som faller och njuter av tända ljus mitt på dan. måste samla energi till nästa vecka då de e fullt ös. börja dona me middag snart för ikväll är det revy som gäller. ersnäsrevyn, har sett de nångång förut å då va d riktigt roligt =)
klockan 19 på teatern.. så måste väl börja rycka upp mig här snart... men först. reprisen på antikrundan som jag så oturligt missade igår =) trevlig helg!

baka?

Lätt fruktkaka:

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
2 l whiskey

Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskeyn genom att smaka. Häll den i 1 dl mått och smaka. Upprepa. Sätt på elvispen. Smaka åter på whiskeyn om den fortfarande håller kvalitén. Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker o vispa igen. Kolla om whiskeyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen. Knäck 2 hönor och schläng i schkålen med all tojkad fjukt. Om den fjuktade tojken faschtnar i schkålen, vijd loss den me en muvschkjejsel. Schmaka sen om whiskeyn fojtfajande är god. Schen schka du schila 2 dl schalt el nåt schånt. D e inte schå noga. Kolla whiskeyn! Schila citjonschaften, lägg till en matschked o schå schoker el nåt, va fan. Schmöj ugnen. Vijd kakfojmen på 220 C. Glöm inte att schtänga elvischpen. Schläng ut schkålen i fönschtjet o kolla whiskeyn. Gå lägg dig, vem fan vill ha fjuktkaka.


men..

men tyiskt, nu har jag missat antkrundan också. hade sett fram emot att de sklle börja igen

å blåröken den låg...

hej vänner!

Jabba the hut har vart i full gång hela dagen. skola, framför datorn= skittrist. särskilt när internet jäklas å man blir utslängd mitt i redovisningen,sen hör man ca 3/4 av vad läraren säger...ja då e d inte konstigt att de e svårt men koncentrationen. höll ut så gott jag kunde iaf.

sen vart det en skotertur i mörkret. köpte störtkruka så nu e man fullt utrustad. körde runt lite å höll dessvärre på välta hela ekipaget.... kommit hem, badat å nu e jag så ruskigt trött. fick den traditionella kaffekoppen i handen när vi kom tillbax till byn så nu vetekattens om de går att somna ikväll. fast så knäckt som ja e nu borde de ju inte vara nå problem. de e nog psykologiskt dedär,..

måste införskaffa ny duschkräm! tycker att min luktar dill... å de e fan inte najs.


Jabba the hut

morning!torsdag. vaknar, känner mig som Jabba the hut... förmodligen kommer detta inte bli en kanondag.
 

.

passera gränsen

terve!

har blivit lite finskinspirerad här idag. passerade nämligen gränsen i samma veva vi for till happis. köpte lite finsk lakrts, fina grejjer. upptäckte att csn vart generösa å satt in studiebidraget redan så ja, varför inte . en sväng på ikea. inhandlade lite blandade nödvändigheter å gick därifrån me en slutnota...1500.. aja. shit the same, har nu bullat upp ne tyg å värmeljus iaf så nu blir de dona hemma =) imån blir e att plcoka fram symaskinern. grymt laddad!
rean i finland va bättre än den svenska, hittade asgrym väska som jag nu ånrar att jag inte köpte. fasen också. nu när jag har vart efter dendär vägen 2 dar irad känner jag att jag vil inte fara norrut på ett tag. kanske nästa vecka...haha
en roadkill på vägen hem, renen va smetad över en halv lastbil och större delen av vägen. stackarn. tur att de inte va vi.

å fy fasen va jag e trött. hörs imån istället. tjo

en upplevelse i särklass

Tja rå!

I morse när jag vakna hade jag hyffsat staka ut planer för denhär dagen. först och främst skolbänk igen, man kan inte börja va oseriös redan nu, trots myror 15min i första timmen. sat kvar och gjorde allr för att hålla koncentrationen, vad jag minns vart det lite internetat och sånt utöver skolan, men jag satt kvar till ca 11.30 när det hela var över.

Laddad för skotertur begav vi oss efter lunchen ut mot byn. konstaterar att jag glömtköpa hjälmen som va det viktigaste att komma ihåg innan vi for. aja, ingen hjälm, inget åka, då jag inte anser mig vara en särskilt god förare, ännu. bytte om från byjamas till underställ. begav oss mot byn..

i brist på annat vart jag med-lurad till Kalix! vi skulle kika på snöskoter! inte helt ovanligt... men aja. jag kännde redan i bilen på ditvägen att jag inte var särskilt sugen. inte ett dugg faktiskt. höll på att bryta ihop innan vi kom till råne.. kollade skoterhjälmar hos nån snubbe i kalix men de va för mycke fjantiga flames till ett överpris, så näe, sån tänker jag d inte ha! inte för de priset.. vi for vidare.. å jag kännde ännumer att jag inte va sugen å kolla på skotern, så bad om att bli avsläppt på stan. va lite reklamskyltar från nå butiker å nån galleria så fine! täkte jag. kan jag kolla på nåt jag tycker är kul, affärer =)

det jag fick erfara va norrbottens motsvarighet till dödens boning. det va som sandviken, bandyplancher, en galleria å inte en kotte så långt ögat kunde nå. förutom på systembolaget som va typ 1 av de 3 butikerna i gallerian. bolag, apotek,mataffär å dressman. precis som hemma. så svängen på stan vart ju ganska snabb så jag slog mig ner på en bänk i gallerian, å väntade, å väntade...å väntade. i full täckmundering hann jag bli ganska varm...men satt av tiden å glodde på omgivningarna. skillnaden var att alla for me släpvagn. alla! så det var inte lätt att pricka rätt snubbe att ka hem me!

äntligen hemma nu efter mitt lilla besök i Kalix. det första å sista. kommer förmodligen aldrig att sätta min fot där igen, omja inte måste. haha. när jag senare kom till luleå å berättade att jag "gått på stan i kalix" höll dom ju på bryta ihop. dom garvar nog än, haha!  men hur f*n skulle jag veta.. =)

aaaaaaaaaah

inte nu iggen!
jag har 2 datorer, ingen funkar. jag blir vansinnig!!sen är foppatofflorna inte mycket att ha på vintern. skitgrejjer!

uppstyrning deluxeMoorning! tänk om man kunde stryka bort hela januari. hade vart najs. nu är det som sagt dax för uppstyrning,införskaffat ny almanacka, pensionärsmodell och ffa pensionärsstorklek.köpte den största som fanns att tillgå då den gamla jag haft visat stora tendenser tll att hela tiden försvinna, å därmed nyttan av den. tappar jag bort denhär, ja då ska jag helt enkelt inte ha nån!

även mobilen har rasat samman, i januari. typiskt, den funkar än så länge att ringa med, för det mesta, kameraknappen är tyvärr borta, så de blir snålt me bilder framöver. får bli en doro-telefon framöver, haha. så det inte kommer bort ! nu föreläsning tjo

reahej igen!

man blir ju jäkligt förbannad ibland, somnär man e på stan såhär års, affärerna påstår ha sånna stora reor! massa reklam, billigt billigt.. skynda fynda, osv. men. nu til irritationsmomentet: de e ju lätt att utge sig för att ha stora reor, särskilt när affärerna baxar ut det snygga nånstans längs in på lagret å rear iväg en massa dynga från slutet av 90talet.... gahhh va de stör mig!

vardagslyx

vardagslyx är en bukett tulpaner och att hitta aftonbladet söndag+bilaga (bortglömda från igår). en stor kopp kaffe och en eftermiddag i lugn och ro.


lugnet före stormen

tjo!

ja helgen var väl lite lugnet före stormen. och efter stormen för den delen. nu e d ny termin, nya tag å vad det verkar nytt kaos. rapporter hit å dit, presentatiner, prakik, å guu förbannat va jag skulle behöva semester.

gårdagens skoterkörande och hantlande har visst satt sina spår. har ont i armarna, dagens skidtur är inställd pga värk!


så denna dag får jag ägna åt uppstyrning! i hemmet, i pluggrummet, i förådet, överallt! av mig själv också för den delen. köpa nya papper, pärmar, block, då alla papper är slut, pärmarna e fulla, blocken är utskrivna, pennorna är tokslut. blir en promenad till stan för bena äre då inget fel på. =)


najs!

hello!

fy fan va najs! har vart ute å kört skoter idag! helnöjd å de va skitkul! man e väl ingen kung bakom styret men huvudsaken man har roligt! ska iförskaffa en störtkruka, omgående så jag kan ut å köra igen. kallt som fasikens så fort man fick upp lite fart idag, så då fick man stanna å grina en stund, tårarna bara spruta... 

sen hemma har jag bara varit allmänt knäckt, man blir ju tydligen trött av frisk luft. middag, svensk husman (tacos). tänkte lira bingolotto men glömde sjävklart köpa lotter så får helt enkelt hittapå nåannat. de har fan vart en kanonhelg alltså. najs å inte planera saker utan bara haka på de happenigs som dyker upp! ja men hej så länge då!

glad

hallåj!

men tänk va en liten fest kan göra för humöret!
har ju vart skitsur hela veckan. skulle absolut va hemma å sura igår också. fick erbjudande om partajj som jag vänligt men bestämt avböjde. sen ändrade jag mej! tänk va lute bärs å bugg i folks vardagsrum kan göra . hade skitskojj igår, svammlade å åkte massa taxi, inget avancerat allstså. men najs. lite trött i luvan i morse men fan jag blev på topphumör igen!

sanningen

hellohello!

fredagen den 13. än har det inte hänt mig nåt, peppar peppar, men dagen e inte över ännu. ledig är jag iaf. grymaste på länge. pluggat färdigt för i dag å e ledig ända!!? tills på måndag. lite ambivalent när de gäller va jag ska hitta på... kanske stan en sväng men ja vette fasen om ja e så sugen..kanske taggar till snart.

sen va d nån som sa, den riktiga sanningen, den får man från barn och fyllon! ligger en hel del i de...

äsch jag lär försöka hittaå nå annat! tjo

Ironhook!

hello!

humöret är på topp efter en hockeymatch , lule-brynät i coop arena. 3-1 till brynäs, allt tack vare calle järnkrok. =) va tryckt stämning i bilen på vägen hem när sällskapet, luleanhängarna deppat ihop medan jag studsa upp å ner i baksätet. de häll på starta bråk på parkeringe till råga på allt, man skämms. =P höll på bli döv efter som en lulekärring skrek mej oavbrutet i örat. fick även arga blickar när jag tydligt visade min glädje över krokens insatser, haha !  annars e d alltid lite pinit i början på en match på nå vis, hårdrock o stora tomtebloss, typ lirarna glider runt på isen =) nä men de va jäkligt najs idag! nattinatt

Ironhook!

hello!

humöret är på topp efter en hockeymatch , lule-brynät i coop arena. 3-1 till brynäs, allt tack vare calle järnkrok. =) va tryckt stämning i bilen på vägen hem när sällskapet, luleanhängarna deppat ihop medan jag studsa upp å ner i baksätet. de häll på starta bråk på parkeringe till råga på allt, man skämms. =P höll på bli döv efter som en lulekärring skrek mej oavbrutet i örat. fick även arga blickar när jag tydligt visade min glädje över krokens insatser, haha !  annars e d alltid lite pinit i början på en match på nå vis, hårdrock o stora tomtebloss, typ lirarna glider runt på isen =) nä men de va jäkligt najs idag! nattinatt

ledig!

Aah fan, måste man jobba (Plugga!!?) asså jag vill bara softa, kan inte någon
annan pröjsa mina räkningar, aah ni vet hur det är.

Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid
inte göra nånting' nånting' alls bara göra nånting' nånting' nice

Jag vill vara ledig resten av mitt liv,
bara sitta brevid som ett tidsfördriv,
vill inte vara tyngd av ett ruttet kneg
synd att världen byggs upp av det,
vill inte gå i skolan bara skolka,
inte för att det är cool att vara korkad,
men kan du förklara hur man ska orka
jag vill bara ha semester på Mallorca.
Vill inte ha några utgifter
men snälla lilla Hanna det måste du visst det,
det är så jävla tråkigt o segt o trist me,
alla dessa bills så om bara Gud visste,
om bara Gud visste hur skön jag va
skulle Gud säkert pröjsa min lön idag,
men jag har säkert för höga lönekrav
o jag glömde som vanligt min bön idag.

Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid
inte göra nånting' nånting' alls bara göra nånting' nånting' nice

Jag vill ha min kaka o äta den me o jag vill äta min kaka i fred,
inte dela med mig till nån' annan é det möjligt o jag undrar om man kan,
kan man slippa att ha någon väckarklocka för jag diggar att softa
och däckar ofta o jag vill helst inte gör nånting' alls,
ska jag göra nått ska det vara nånting' nice,
vill inte låna, vill inte vara pank
vill inte råna, råna en bank
är ingen idiot så jag säljer inte knark
försöker vara stor jag försöker vara stark,
jag vill bara leva på en grön kvist
bara leva mitt liv med en skön twist,
dekadenta fester när jag tänker efter
vill jag vara på konstant semester

Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid
inte göra nånting' nånting' alls bara göra nånting' nånting' nice

Ge mig inge ansvar ställ inga krav,
jag vill bara dansa o ha det bra
ställ inga frågor du får inga svar,
det räcker me dom plågor som jag redan har
säg inte till mig vad jag ska göra,
för vad du än säger kommer du förstöra
från mig är nej det enda du kommer höra
så låt oss go bananas o bli helt störda

Jag vill vara ledig ledig ledig bara sitta brevid brevid brevid
inte göra nånting' nånting' alls bara göra nånting' nånting' nice
/ Mange Schmitd

men bring it on

bring it on då tentajävel!

nöt?

hello!

det är kanske bättre att tala om när man inte lider av tentaångest istället för när, tycker det har varit kronisktnu på senaste iaf... hursomhellst, imån ska jag tenta av hela höstens arbetsterapi kurs... känns ju sådär. faktiskt. hur som hellst, imån 13.00 är jag däremot ledig. helt å hållet, hela helgen inte en rad att läsa. kommer bli helt underbart! undra va man ska ta sig till då? behöver ju inte ens ha ångest. =) jag längtar till imorgon, klockan ett!

julen är nu deffenitivt slut. allt pynt e borta utom en sak...
nu åker den fina presenten vi fick an jens å anna undan tyvärr... ja ja vet inte men trots att de e godis e jag på nåt vis inte sugen... !!?? =Pom de roar nån kan jag också berätta en liten anekdot om en man i bekantskapskretsen som skar ner en hel avocado, skal, nöt å alltihopa i salladen... vet inte om de a höjden av snålhet eller rent oförstånd!? =)

Sayonara!

alallalalaalåånglånglilångkallsong !

tjo!

att ena dagen vara sur som en citron, å vakna den nästa å vara på rätt bra humör. insåg att det faktiskt redan har blivit januari, med allt vad det innebär. sov länge, det var inte yesturday precis, vaknade till ett ljus som jag inte sett på länge. härliga januari gjorde att jag tog en lång skön promenad å gick hem till ett lika långt varmt bad. letade tulpaner på konsum, ja nu går det åt helt rätt håll. sen är det underskattat att glida en hel dag i underställ. härliga tider!


dagen då allting gick fel

hej igen!

vart myck en nu men vi tar de helt enkelt från början, fast morgonen har ni ju redan hört om, fast glömde vissa detaljer. vi tar de från när jag gick ut å de va kallt så inni helskottas. klev ut genom dörren, helt vanligt. inte sett en termometer på flera veckor så man tänker inte att de ska va nån större skillnad sen dagen innan. inte heller slog denna tanke mig i morse. kliver ut, klädd precis som vanligt, å va händer. de e kallt nåsså fruktansvärt så läppen spricker så fort man stuckit ut huvvet! illa, känner blodsmaken i munnen. grimaserar å drar vidare, lite brottom va de ju. känner efter en stund att öronen nog håller på å falla av... bussen kommer å sen e h-vetet igång. å blabla bla, dedär vet ni ju... sen va d ica maxi. dar å handlar. katastrofalt trist. letar täckbraller på hela stan idag också, inte hitta ett endaste par som jag gilla, fortsatte mitt sökande på storheden. lika illa där. fattar inte hur jag inte kunde köpa matchande täckisar förra året. har spanat in en overall däremot, verkar lockande. svindyr å me tanke på min ålder kanske d inte e ett passande plagg...men fasen så najs ändå. ingen snö som kryper in emellan! aja, ska grunna lite på dedär.... sur ännu. handlingen gjorde inte humöret bättre, nu sitter jag hemma å väntar på att pearl harbor ska börja så man kan få somna in the sofa. bring on tomorrow, så man slipper denhär konstiga dan. tjo

men vilket kaos

men vilken kaosdag. nästan så att jag kan ställa vissa diagnoser på mig sjäv. började me err rejält nederlag i tentasalen, men glädjande besked när jag fick veta att jag klarat ortopeditentajäveln. de senare räddade upp de dåliga humöret en aning så nu e jag bara lite sur. efter "nederlaget" gick vi en sväng på stan, schoppade onödiga grejer å tyckte synd om oss själva. kallt som fasen å man börjar undra var mössan tagit vägen. kom hem å surat en stund, skippade träning, pallar inte idag när de fortfarande finns en massa plugg att ta tag i. och veckans värsta, ica maxi-sväng!

men har donat å grejjat å städat lite för att få ut lite aggressioner. kom plötsligt på hur glad jag e åt mina parfymer som jag fick i julklapp =)

kunde nog inte vara nöjdare!

så nu e jag hyffsat glad igen, under omständigheterna. hörs då, tjo


in your...

in your face, ortopeditentajävel! =)

tidigtMoooooorning!

för tusan va trött jag är. sovit som en kratta, drömde skitkonstiga saker, att jag fått stelkramp å att peters bror va här å åt upp all skinka... lessnade ur, gick upp å försökte plugga lite istllet för å ligga å snurra i sängen.  gick inge vidare då jag inte kan fatta nånting för tillfället. gett upp. väntar bara på att bussen ska gå så man kan fara till skolan... druckigt ansenliga mängder kaffe. å tänk va liten brun dryck kan ställa till med... på vita mattor. inget hit precis.

blir skriva den förbannade tentan, även om de känns som ett nederlag redan nu. sen e d bara å ladda om inför torsdagens tenta. som att man inte hade nog.. aja, inte mycke å göra. hellst vill jag sova. å skaffa en katt eller hund. eller åka skidor. eller fara på ikea. men som sagt. bara hem å bröja om igen....tammefasen

det blir alldrig som man tänkt sig!

skulle ju tokplugga, sista rycket ikväll. men vid 4 tiden ringde peter å sa att de va en katt som satt å pep i parkeringshuset. man fick ju ont i katthjärtat så va tvungen att gå dit å inspektera läget. sagt och gjort. kommer dit å ser en utmärglad kattstackare som irrar runt å skriker, mager som en sticka, fryser å stryker sig runt benen. vi surra me lite folk där å det verkade som den hängt därikring etttag. jaha, va gör man då. tog me den hem, torkade av den västa skiten, fick kulor å kattsand av en tant som vi träffa i p-huset. katten kramades å drack vatten, å pep. efter stora efterforskningar på facebook å samtal med kattakuten lyckades vi finna ägarna. dom va här nu nyss å hämtade den lilla kissen å vart överlyckliga att den var tillbaa. vart lite tomt nu när den for faktiskt. den han öppna skafferiet, vara i tvätttmaskinen, på bordet, ja, överallt under de få timmar den va här. man märkte att den va uppstressad å så.. antar att den kommer sova gott i natt iallafall. sket sej ju me plugget fetresom ja kännde att jag ville umgås me den stackars katten. en lång eftermidda e nu slut, jag satsar på omtentan istället då.

nu får man krpa ner å känna att man gjort dagens välgärning! hörs imån, tjohej

de är mycke nu

morning!
eller god förmiddag kanske passar bättre.
fullt upp idag. och i går. och alla andra dar.

helgen har vart ganska bra trots allt plugg och en stress som hänger över och maler i mig. vart så less i fredas så det vart påhitt. vi for hem till polare, drack lite börs å brudarna lirade brädspel medans boysen bastade. spel är ändå ganska underskattat. men de va trevligt som fasen. boysen skulle ut å jag ville hem, men de slutade me att jag följde me. kännde mig som 5 hjulet... aja, nästa gång ja ska ut ska hag fasen gå på tjejfest så man har nåra att hänga me. prata skotrar är inte min grejj. trots att jag numera har en.

idag e d sista rycket me plugget innan tentan imån. ja e så stressad å d blir fasen ine mycke gjrot ändå. röven vill som inte sitta still. håller på gå vilse i hjärnans olika delar för tillfället å e bara så satans less! urk!

de nya livet börjar imån. nu e d uppstyrning som gäller. skidorna ska fram, träningskort ska  köpas, promenades ska gås, de e slutpartajjat för ett tag och inte en pizza på flera veckor. käns bra om man nu kan hålla det, men även den lilla förändringen är bra me take på hurman lever under tentapluggperioder. =)

förbannat också, nu ska jag återgå till studierna. sista rycket! tjo

rolig historia

hello!
ja pallar inte mer. suttit å pluggat sen 8 så nu ger jag tammefasen upp.
humornivån e på noll, vilket förklarar varför jag lyssnat på roliga historier me iggesundsgänget. Janne krantz har räddat min eftermiddag. =) känsliga lyssnare varnas!


vansinne

hallåj!

börjar väl dagen me att vara lite arg. uppe me tuppen, fast de e "lörda". å börjar med att bli vansinnig över universitetets hemsida som bestämt sig för att krångla, när jag ska försöka vara seriös å plugga. kommer inte åt filerna jag behöver. wööööööööööööööööööh vad man blir förbannad. aja, får ta en promenad å försöka avarga mig å lägga up nå nya strategier. funkare int så funkare int. nu kommer 3 dar i rent h-vete. jag e trött redan nu å vill helt enkelt inge mer.  vill bara att de ska bli måndag så man kan få denhär skiten överstökad. tänkte fara till skolan men de går så sniket me bussar så då blir ja hemma helt enkelt. fortsätter att förbanna hemsidan ett tag till innan jag går ut. hörs sen , förhoppningsvis gladare då. tjo

wöööwöwö

morsning!

nu har jag nog sansat mig efter min impuslshopping igår. får se om de blir ut å testköra nåt i helgen då. måste måste plugga också. alla andra har långhelg och jag har tenta på måndag! en måndag! j*la helgförstörare till universitet man går på... taskigt å lägga den nu. så alla andra kan helt enkelt ta sin långheög å köra upp den nånstans! nä ursäkta, jag är faktiskt bara avundsjuk. "alla andra" slutar visst tidigt idag också....

undrar om de e öppet som vanligt på stan idag då.. skulle verkligen behöva införskaffa ett par nya lång-jalingar. mina e sen jag va 11,12 nånting, vilket innebär att de knappt håller ihop och är i storlek 140. nu e d tid att inse att jag kan inte ha dem längre och att de haft sitt roliga- hoppas realisationen kan erbjuda mig ett par nya.
även en störtkruka måste inhandlas. hellst rosa men de kvittar.kommer förmodligen bli som pistvakt nu. tjo

psycho cirkus


YEAHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!

Hello
Here I am!
Here we are,we are one
I've been waiting for this night to come
Get up!
Now it's time for me to take my place
The make-up runnin' down my face
We're exiled from the human race.

You're in the psy
You're in the psycho circus
You're in the psy
You're in the psycho circus
I say welcome to the show.

I've been waiting here to be your guide
So come
Reveal the secrets that you keep inside
Step up!
No one leaves 'til the night is done
The amplifier starts to hum
The carnival has just begun.

You're in the psy
You're in the psycho circus
You're in the psy
You're in the psycho circus
Yeah I say welcome to the show
Welcome to the show
Welcome to the show
The show.

I, I've been waiting here to be your guide
Some come
Reveal the secrets that you keep inside
Step up!
No one leaves 'til the night is done
The amplifier starts to hum
The carinval has just begun.

You're in the psy
You're in the psycho circus
You're in the psy
You're in the psycho circus
You're in the psy
You're in the psycho circus
You're in the psy
You're in the psycho circus
And I say welcome to the show
Welcome to the show
Welcome to the show
And I say welcome to the show.


Jag kan inte komma på någon bättre beskrivning som passar in på livet just nu faktiskt,, haha! sådär är de. massiv pluggning. kass kosthållning. plugget är dessutom psykiatri ich hjärnsjudommar osv. allt bara snurrar i skallen å de har vart en helt  galen dag. =)

var för trött för att fara på stan efter ett besök på skolan. for hem å fortsatte plugga. åt nån middag som jag inte ens kommer ihåg. mitt i all förvirring har jag tjackat mej en skoter. en alldeles egen. man sklle ju kunna dro att jag drabbats av nån form av mani men kan försäkra att så är inte fallet. nu ska jag tjacka en hjälm å diverse attiraljer sen jäklarns ska jag ut å burna i snön. =) tänkte att de e ju lika bra om ja ändå har bosatt mig här uppe.

allt för idag, tjo

synd

morron mårron!

de e ju synd att man börjar ett nytt fråscht år på detta skitstt me att tenta av 2 kurser nästa vecka. särskilt inte när man inte vet om de innan. mitt eget fel som har dålig koll men klart man blir lite bitter när man e såhär virri i mössan som jag. man blir så less heltenkelt.

vart förvånad när man vaknar ur dimman, kollar fejjan å de verkar va näst intill bara jag som sovit. folk har visst vart uppe å tittat på nån form av is-sport... jag fattar ingenting. haha deras problem ifs, men de brukar ju va stenndött i cyberspace på nätterna

svart som natten å snön är av töig modell. det känns tungt nu, inget att förneka. tjohej

syntaxerror

hello!

lite mycke just nu. tenta på måndag, jag har alltså kollat fel på 2 dar. 2 dar!!!! de e ju avgörande dagar så nu kommer de defentitvt barka åt skogen. fattar man ju. nu e man verkligen tillbax, känns som de inte vart nån jul ens.

sen så e jag som vanligt stressad å missnöjd me frisyren. vet inte vad som hände hos frsiören sist men jag tycker att de har då alldrigt vart så risigt som nu. tappar hår som fasen men antar att de e stressen. men man blir ju orolig när vi faktiskt har maj-krans i släkten! gahh!

sen är det drygt när man har snål-spotift och glömmer å att logga ut...

skulle ju bli nyttig men jag hittade en choklasask och kinamat. frå bli nyttig en annan dag istället. jag hinner som inte nu. efter tentorna nästa vecka, alltså på torsda, då ska jag bli nyttig! tjo

på tiden

morsning!

nu har den stått där i ett hörn bra länge..va fin å trevlig i början men sen vi kom hem här efter jul så har den varit lite som "elefanten i vardagsrummet". har gått å sneglatpå den å bara kännt ångest. har varigt väldigt mån om att inte gå för nära... tyckte nästan den lukta lite piss också, e säker en räv eller nån som pissat på den, för de va en klen gran den har alldrig varit särskilt vacker heller. igår skulle den ut å de va ju ett prohejt i sig. bara rasade barr när man nuddade den.

Nu är den iaf ute och barren är borta. den har fått en ny plats på balkongen. spritt språngande naken. alla barr försvann på vägen genom sovrummet. vart mycke städa igårkväll. men tyckte d va lika bra å baxa ut den dit så de inte skulle bli som förra året... då herrn i huset satte den i bilen å hade den där till i början på mars =)

vardag

tjennnnna!

så var det grå vardag igen då. å grå passar in på denna andra dag 2012. snön yr och viner utanför så ag skrotade alla planer att fara till stan. pluggat pediatrik och har ytterliggare en gång bestämt att här blir de inga barn gjorda. ryggen värker och de e allmänt synd om mej idag, men de e nog gråvädret som gett mig denna sinnesstämmning. även de ofantliga mängder plugg å böcker jag har att ta mig igenom. urk. motivationen finns inte. men känner mig rätt nöjd me dagens prestation ändå. att läsa om huvudvärk ger också huvudvärk, vetenskapligt bevisat eller ej. så är det iallafall i mitt fall.

eftersom de e en grå måndag är det väl inte heller någa speciella happenings inplanerade. alla bra tv program verkar ha slutat så vet inte hur kvällen ska spenderas. med huvudvärken i soffan. i bokform eller den andra återstår att se, beror på middagens inverkan på humöret och symtomen.

skidorna står i hallen om en snabb tillkvickning sker kan de hända att det blir en liten sväng. hoppas på bättre allmänstatus om ett tag så man kan ge sig ut. =)  för nu e de tammefan slut på snaskandet, i chokladaskar, knäckar, lax rester, skinksnuttar och andra juldelikatesser. nu får de fanimej vara nog på ätandet ett tag framöver. träning å nyttigheter står på agendan. wish me luck... haha. okej att varje dag ska va en fest men nu e d nog dax att dra in på kalasandet, de kan man ju syssla me på helgerna. godiset har ju som tappat sin charm när man intar de varända dag. från och me nu är det lördasgodis som gäller, spelar ingen roll hur mycke som finns kvar sen jul =) hörs då, tjo

Gott nytt år!

Gott nytt år!

2012! det går undan, om man säger så. nytt år å nya möjligheter. spännande!
förmodligen har jag mått bäst i hela norrbotten idag! kanske hela sverige... vart lungt i antnäs igår å fira lilla jul, en aning försenat men himlans trevligt. verkar som jag skötte mig bra å va snäll förra året, för hujja va jag har fått fina julklappar! igår kom de som en stor chock men men fan va jag blev glad när jag fick en symaskin! =) så nu blir d till att knepa å knåpa å styla om hela hemmet här framöver. måste till stan å köpa tyg imån !
mycke annat på agendan också men de står nog överst, vart ganska laddad att sy =)

käka midda å lirade spel igår, snikkollade på andras fyrverkerier å sov innan klockan va ett. hade ju gärna firat me vännerna så klart men vi hade trevligt ändå. å man va ju pigg idag så de va ju rätt skönt.

blir film i soffan i kväll å bara va hemma å ta de lungt. samma som igår alltså fast hemma hos oss.
-hejsvej

RSS 2.0