planen som sprack

Godmorgon pojkar upp å hoppa!
 
Planen var att febern idag skulle vara väck. den planen kan man ju säga sket sig...uppenbarligen, rakt av!
 
Anamnes

Patientfall

Kvinna, 25 +

Kontaktorsak: desorienterad i tid och rum

Ärftlighet: Inga ärftliga sjukdomar.

Socialt: ensamståede. taj-gubbe som sköter markservicen.... Sparsam med alkohol.

Tidigare sjukdomar: Varit väsentligen frisk.

Aktuellt: Sedan 3 dagar  plötsligt  hög feber, huvudvärk, muskelvärk, halsont, hosta och röda ömmande ögon.Ingen viktnedgång. nattsvettningar.

Status

Allmäntillståndpåverkat. Inga inkompensationstecken.

Lymfkörtlar Hals: Hö sida strax ovan klavikeln palperas en svullnad. Övriga lymfkörtelstationer palperas utan anmärkning.

Hjärta: Regelbunden rytm. Inga biljud.

Lungo:r Vesikulärt andningsljud bil. Inga biljud.

Blodtryck 120/80

Buk:Mjuk och oöm. Inga palpabla resistenser..

Förhöjd kroppstemeratur.

Preliminär bedömning

Influensa!!??

Gårdagen spänderade däckad framför televisionen. idag förefaller det bli ungefär samma visa dock att televisionen ska bytas ut mot föreläsningar framför datorn. den nya planen är nu att bli frisk, om inte till imån så absolut tills på lördag för då finns det planer å man vill ju väldigt gärna närvara. wisch me luck! hej så länge

 

sen åker vi alldeles för lite skoter nuförtin. illa . trist. borde skaffa!?? =)

Two idiots abroad

halllie halllåe!
 
ja va fan ska man göra? så sjukt mycke å pyssla me, pallar dock inte riktigt. eftersom jag är "A man in a womans body" blir ju förkylningen också sådan. pallar lixom inte. snor, hosta,feber. blri sjuksängen för mig idag. positivt nå jävulst är att vi bokat resan till teneriffa! 5 veckor outlandisch, jobba visserligen, men najs! spännande! kul! det är med skräckblandad förtjusning nedräkningen till tenerifa drar igång!
 

pimpla

hejje!
jag har feber. nästan på gränsen till synd om mig. fast bara lite. men hjärnan e som deg så tankeprocessen går långsamt. lugnast så kanske. som när man va liten, mamma fick vila när man va däckad i feber, haha
ser fram emot helgens pimplande. inte vin då utan isfiske! måste bli frisk, hellst igår men om inte annat omgående. nu soffan under filt me ipren å bubbelvatten. tjo

Dagens diagnos

tjenare mannen !!
 
detta bröjar urarta ju. dagarna e i stort sett likadana så finns inte så mycket att delge här. bibloteket e inte så spännande. dock har jag å min kära bundsförvant infört en ny vana, att varje dag ställa diagnos på oss själva. diagnosen är ofta symptomdiagnos.... så dagens dagenso vart neurotisk.:
 
najs me fredag, på spåret, skavlan, nu sova soffan. gonatt

bibbla

hej!
ni hittar mig i skolbibloteket...

leopard

nå tjeeeena!
Hej c-uppsats, hejdå livet! alltså jag är inte bitter även om de ibland å särskillt på senaste tiden kanske låter så. men jag e inte mycke för att fiska efter "likes" å visa upp hur jvla snyggt jag har det hemma, så gnäller ju en hel del istället! men jag e ju från svergie så de kanske hör till!!?? =P
de nya livet som jag hade storslagna planer på att leva har kraschlandat å verkar som att livet med c-uppsats inte är den hälsosamaste sorten. har hört att snygga muskler byggs av choklad... kanske inte va i nån vetenskaplig artikel jag snappat upp detta men jo jag är nog rätt säker att jag hört det ändå....!!! ehhh..nej...
sen är det tydligen jävligt inne me leopard! tur man har, alltså har man gått å blirvit modärn helt plötsligt! najs att va leopardkärring ändå! Tjo
 

Nolla

Nå tjeeena!
nollan ute. whats going on!!?? ingen ordning, så att säga. skidorna är vallade -15 så dagens planer är inställda. har bara en sort juh! najs me sällskap igår, både farsan å syrran! vart lyx-tacos till middag, inte varje dag man käkar me tillbehör nufårtiden =)
skrivkrampen verkar inet ge sig så nu skiter jag i uppgiften, de får helt enkelt lösa sig till veckan. som mycke annat hoppas jag. får bli nån solskenspromenad sen är det tentaröjj! statistiktentan är ju insnörd så de ska firas! om de inte gick åt skogen så e de min sista skrivna tentamen, iaf på denna utbildning hehehhee, men man ska ju inte ropa "hej" ännu. men röjjas ska de hursomhellst!
det är ändå lätt att åka skidor när polarvargen härjar i spåren... hehhehe =)

Pappa Betalar!

Nå Tjena!
här sitter jag med skrivkrampen från helvetet. suttit å stirrat på samma skit i 2 dar nu å de blir som ingenting. paniken sprider sig. annars är det ju fredag å jag får en sambo! syrran å farsan kommer på nå tag! tänkte att pappsen ska få skjutsa mig stan runt å köpa tunga grejjer som e alldeles för jobbigt att ta på bussen, kommer bli fullt upp!sen får man hoppas att syster har me vinterutstyrseln så hon inte fryse ihjäl. idag är det dock mänskligt ute.
vi hörs!

när headsetet frös till is..

hej där!
 
termometern visar -23. termometern är placerad på et ytterst olämpligt ställe för att vara en termometer. på rutan, på balkongen, in mot huset. man blir ju fundersam på hur kallt det är på riktigt. var ut en sväng å headsetet frös till is. vart som en ståltråd å stog rakt ut. gav även stötar. va bara lägga ner.. kan inte påstå att de va särskilt najs att vistas ute heller så kanske inte gjorde så mycket. men nån skidåkning de blir de då inte. en positiv sak är att "det blir ju iallafall fint i träden". tjohej

men ssatan

men hallåjsan!
men satan va allt går åt helvete för mig, året har knappt börjat, de skulle ju bli ett bra år! än så länge är de iaf sämst. nästa vecka flyttar jag även in på skolan, illa tajmat me tanke på att jag äntligen får en ny sambo! hihi syrran is moving in, iallafall på halvtid. jag e ju sjukt dålig ensamvarg så de blir najs me sällskap! ungkarlslivet börjar lite mot sitt slut... sjukt najs! de har inte vart nån fröjd.
sen så går ju som sagt de mesta åt skogen, skulle sett mig när jag ramlar inomhus häromdan- såhär var det.... mman e ju lite stressad i själen å lite snabb i vändningarna, även en sucker för hårspray. hårspray på plastgolv brukar göra det halkigt. i vanliga fall är ju detta inget större problem, men när man dragit på sig stickade raggsockar pga kylan å mer eller mindre hastar fram med tallriken i högsta hugg vart det en sliring där på golvet som jag ite klarade av att parrera, hahhaha. maten flög ju långt in i vardagsrummet, höft och lår fick sig en ny nyans efter närkontakt med golvet. som sagt, det går bra nu...
 
de blir att bjuda mig själv på tulpaner nåndag- de e jag faan värd =P tjo

vintersol

morning!
 
var är vintersolen? bara mulet och grått här uppe nu. men varje dag blir ändå lite ljusare vilket både känns ochkärks, det blir inte mörkt klockan ett å de e fan i mig helt fantastiskt! man blir ju piggare å gladare. igår vart de bio efter skolan, sune i grekland. den ganmla sune va ju helt klart bättre å ffa sunes farsa som i de gamla filmen är en legend! men de va ändå ett najs tidsfördriv å man fick skratta, kan va att man va sjukt trött men men. missade såklart bussen så knatade hem, tur att man numera är rutinerad norrläning så man har täckbrallerna i väskan.
 
'första dan utan yräningsvärk idag på hela vekan. skööönt! men de lär ju bli nytt till imån eftersom vi ska ut å åka skidor under dagen. har ju läst ett par påöng i muskelfysiologi så har nå minne av att man ska kötta sönder musklerna i början så blir de starka!! =) lite tvärtemot va andra random träningsnissar säger men jag litar nog mer på doping-lärkarn, hahhaha! så med tanke på att jag bröjar återfå mitt normala gångmönster kanske det blir klackar till kvällen. återstår att se ;)
isbanan är öppen så det blir till att ge sig ut å promenera på isen också. fram me solen bara, då blir de å sitta snöhög å må lite gott. tiden är dte däremot ont om. morgondagens projekt antar jag. nu blir de snart melodikryss i vanlig ordning å vänta på att polarna på andra sidan stan vaknar till liv så vi kan tagga skiråkning!
 
daens i-lands är ändå att jag inte har nån spade. balkongen har snöat igen.. vem fan har en spade å bor i lägenhet lixom!?? tänkte att jag lånar den i trappen men den är de ju självklart nån som har snott!!?? hade ju förstårr om nån snott en cykel eller så men spaden.. letat stan runt efter spade men de verkar inte finnas, å detta är luleå ...fattar nada. måste pallra mig till storheden verkar det som. eller så få rjag tillverka nåt eget, så får de bli. vi hörs. trevlig helg!

händelsernas fredag!

tjeeeennare mannen!
 
idag är det fullspäckat schema, men fanva jag trivs! de värsta är när det är tråkigt. hör nånstans mamma i bakhuvet som säger att man måste ha tråkigt för att kunna ha kul, men näe, ju mer kul ju bättre är det!
börjar dagen me skolan iaf, de får väl stå för den tråkiga biten antar jag! helgen är fullspäckad me skidåkning , eventuell korvgrillning, biobesök och middagar! sen är dte sjukaste av allt...kansk einte men...chockerande!!?? centerpartiets annie lööf (skandalernas drottning at the moment, iaf om man ser nyhetrna) är född 1983! helveeeete så gamal man är. sjukt. kanske ska köpa tantkjol å växa upp nu! kalasbyxor är kanske inte ett plagg som klär en nästan 30taggare... hejhopp

nytt år

tjenamoss!
 
nytt å rå nya ta heter de väl. förärade gymmet me ett besök häromdagen, välbehövligt. tur att man har polare (även jag själv) som är utbildade i förflyttningsteknik! min adress fram till sommaren kommer vara Luleå tekniska universitet, c-uppsatsen, fuck off! har alldrig tidigare längtat så oerhört efter sommaren! nu plugg: hejhopp

hemma

hallliii hallllåååå !
 
Tillbaka i luleå efter en långresa, både i tid och rum, så att säga! har vart runt i landet lite. umeå, karlsdad, sandviken, gävle. haft en helt suverän jul och nyår iaf! träffat polare å slappat i viken. underbart. nu är det tyvärr tillbax i verkligheten som gäller, sjukt mycke göra. hellst vill jag åka skidor, men man får klämma in de imellanåt åxå! VT 2013 nu kör vi!
nyår på engeltofta var en storslagen historia. höga klackar å glittriga klänningar, fint ska de va. tydligen. julen var åcå i värdsklass. så nu e de hem å träna som gäller.
nu skola. återkommer. tjo

RSS 2.0