Fem veckor!

Skrivet 2013-05-06 Klockan 17:56:26

Tjeeenamoss!
Så¨var man hemma i Sweden igen efter 5 veckor utomlands, Vi drog från kyla och snö upp till knäna å landade på ett varmt och härligt Teneriffa! Lång resa dit när man bor i Norrbotten så påsken firade vi på arlanda med varsin godispåse. Checkade in på rest and fly å fick knappt plats i "hytten", man kom in å jag är inte nån stor person kunde knappt vända mig i rummet, haha. men lätt värt 800 spänn! sov som en stock å hoppade på planet. väl framme var det  matdax å vart så småningom kväll å vi gav oss ut i mörkret för att söka reda på praktikplatsen, som vi för övrigt inte hade en aning om vart den låg. trodde vi skulle behöva åka buss men det visade sig vara endast en krt promenad från vår lägenhet! Lägenheten va guld och vi bodde som kungar i fem veckor, me pool och nära till playan. Jobbade häcken av oss i veckorna å solade på lördagarna när vi inte hade alltför mycket att plugga. Han även göra nån liten utflykt å fick se både valar och delfiner. man va ju rätt säker man skulle bli lurad men för en gångs skull inte. sen att man vart sjösjuk nå jääävulst i flera dagar fick man väl ta då.
*
Praktiken, ja men fan vilket ställe å jobba på! så jävla roligt! Lärt oss sjukt mycket, om allt möjligt igentligen. sen är det ju exsta spännande när journalsystemet är på spanska.. man ångrar ju bittert att man hoppa (läs utsnörd) spanskan på gymnasiet nu iaf... hade vart najs å kunna lite espaniol! Gick förvånansvärt bra med engelskan ändå å under tiden lärde man sig förstå mer av spanskan också. rätt fränt! hela alltiohopa va asfränt och kan bara säga tack till alla jag mött under resan som delat sina kunskaper och erfarenheter, minnen för livet. sen att jag står å leder handträning i grupp som vrästa jumpaledarn är bara nåt jag kan ge mig sjäv cred för, haha. trodde alldrig jag skulle palla men de va sjukt kul! Vem hade kunnat ana de!!?? =)
*
Det var då inet svårt att få dagarna att gå precis, fullt upp på praktiken å ibland gled vi iväg till playan efter jobbet. helt underbart. afterwoeken på fredagar ägde rum vid poolen med en bärs å en snickers i näven. vart helt okkej bruna där ett tag också, fick uppleva calima som är sandvindar som blåser in från afrika. hade 40 plus där ett par dagar, värmen sägs ju ha en positiv inverkan på kroppen men att jobba i den hettan var ändå lite av en utmaning. värmen i lägenheten den perioden ska vi inte tala om, vaknade i nattmössan helt övertygad om att man hade feber, hhahha. ac-n funkade inte nåt vidare.
*
Innan vi for hadew vi nån take om att kombinera praktiken med nya sunda vanor, vilket sket sig redan första dagen. som de fattiga studenter vi är hade vi laddat väskan med nudlar och pastagrejjer från dollarstore, detta käkade vi, i matlådor, varvat med  snickers  för att hålla blodsockret i schack... fem veckor på en kost bestående av enbart snabba kolhydrater gör inte att man ser ut som ett snöre! men man ska ju ha nåt att pyssla med här i vår också.
*
Vi fick även besök på ön. Jennies föträldrar kom å hängde med oss en vecka å även syrran svängde förbi. träffade även en bardomskompis ! Himla skojj!
*
Fick även tips om Wtermelon, en av teneriffas bästa resturanger, vart ett par besök där också. sen bodde vi granne me nåt hak som gjrde så inni h-vete goda pizzor, vart nå svängar där också. skönt att varva pastan med nåt annat. =)
*
Det fysiska förändringen som ändå uppstått under resan är förutom kulören, de något rundare formerna en nytillkomen muskel på benen och en koordinationsförmåga och handstyrka som uppnått en helt ny nivå. handgruppen har gett resultat!
*
Tiden går som sagt fort när man har roligt, så i fredags började vi resan hem till sverigeigen. typiskt var dte mulet hela sista veckan så solbrännan försvann ju lika snabbt som den kommit. i vild panik sista dan la vi oss i varsinn brassestol å pressade nån timma. cocosoljan var given! resultatet vart dock ändå inte det man hande öskat, men men. for från las americas till flyget som gick till berlin. sen hade vi 12 timmars väntarn i berlin på flyget som skulle ta oss till estockholmo. en av mitt livs värsta nätter, helt klart. kommer aldrig mer sätta min for på tegel flygplats. kom dit sent som fasen, la oss på nån bänk av metall ås kulle sova, blev brotlörda av vakter, hitta ny bänk, osv. tillslut gav vi upp å la oss helt enkelt på golvet. det bästa var ädnå att jag hade knyckt en kudde från flyget! dne va värd guld kan jag säga. vi kom till stockhom tillslut å därefter tog vi tåget till Umeå. klaffade dåligt så gick inga flyg mer den dan å man ville ju bara hem. väl i umeå hoppade vi in i en 3 ton och 24 meter lång tradare som tod oss de sista 35 milen hem till Lulääh! sen somnade jag å har vart jetlag i 2 dar. =)
*
(Lyxhotell i berlin)
 


Kommentarer
Postat av: Cattis

Skrivet 2013-05-09 Klockan 12:12:02
Låter som att ni har haft detkanon! Bättre praktikperiod kan man väl inte ha?! Långtradaren hem lät intressant! Många kramar till dig! Viken i sommar?


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se